O DRUŠTVU

kudpiskavica_logo (314 x 216)Kulturno umjetničko društvo „Piskavica“ je osnovano 2002. godine i radi u istoimenom živopisnom potkozarskom mjestu Piskavica kod Banjaluke. Društvo broji oko 150 članova svih uzrasta i profesija(učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija. Najbrojnija sekcija je folklorna koja ima tri grupe i to: dječiju grupu do 12 godina, omladinsku grupu do 17 godina i izvođačku grupu starijih od 17 godina. U muzičkoj sekciji radi narodni orkestar, pjevačka grupa i vokalni solisti. Društvo je jedinstveno po tome što ima sekciju koja se bavi izvornim narodnim stvaralaštvom u okviru koje članovi sekcije pripremaju i prezentuju stare narodne običaje uz tradicionalne izvorne pjesme potkozarskog kraja.

Posebno treba napomenuti da je KUD „Piskavica“ zajedno sa Turističkom organizacijom grada Banja Luka organizator manifestacije „KOZARSKI ETNO/Festival izvorne pjesme“, koja je po svome sadržaju jedinstvena na ovom prostoru. Više o ovom festivalu saznajte na: www.kozaraethno.com .                                      __________________________________________________________                                    

 crkva (400 x 400)Piskavica je vrlo etno orjentisano selo. Sa samo 30 kilometara koliko je udaljena od Banjaluke, ona predstavlja centar kulturnih dešavanja sa kulturno-turističkom manifestacijom KOZARSKI ETNO koja slavi 8. rođendan ove godine. Pored kulturnih događaja, očekujemo Vas, naše prijatelje, sugađane da posjetite naše seloi time uveličate i uživate u prezentaciji narodnih igara i pjesama iz Bosne, Srbije i Evrope.